Arhiv 2011

YMCA se va adresa Adunării Generale ONU în numele Tinerilor din întreaga lume

The National Alliance of YMCA Moldova

Alianţa Naţională YMCA din Republica Moldova

Preşedintele celei de-a 65-a Adunări Generale ONU a împuternicit YMCA de a ţine un discurs în numele tinerilor din întreaga lume în timpul ceremoniei de deschidere a Reuniunii la Nivel Înalt a Tineretulor (the High-Level Meeting on Youth), care va avea loc pe 25 iulie la New York, SUA.

Această întîlnire importantă marchează sfîrşitul Anului Internaţional al Tineretului.

YMCA este preocupată de tineret. La sediul său central, YMCA a angajat un Secretar Executiv pentru Împuternicirea Tineretului. El se numeşte Romulo Dantas, este din Brazilia şi are 29 de ani. El este cel care va susţine discursul pe 25 iulie.

„Cînd am fost angajat în această funcţie la YMCA, visul meu a fost să spun lumii despre problemele tinerilor. Acum am şansa să mă adresez tuturor de la tribuna Organizaţiei Naţiunilor Unite”, a spus Romulo.

El vine din unul dintre cele mai sărace şi violente cartiere din Sao Paulo, Brazilia.
Romulo a lucrat timp de 14 ani la YMCA ca voluntar, iar apoi a intrat în statele de personal, deşi ar fi putut ajunge ca unii dintre vechii lui prieteni narcoman sau infractor.

Pe lîngă Romulo, Secretarul General al ONU, Ban Ki-moon şi preşedintele Adunării Generale a ONU, fostul preşedinte al Elveţiei Deiss Josepf, vor ţine cîte un discurs.

„YMCA m-a învăţat că pot face lucruri incredibile. Eu am învăţat cum să fiu un lider şi un cetăţean activ prin participarea la diferite programe de educaţie civică, tabere şi evenimente sportive, precum şi făcînd voluntariat în comunitatea mea. Nu am avut nici stimă de sine,
nici încredere în forţele proprii înainte de a adera la YMCA. Chiar avînd o familie mare, ai nevoie şi de alte exemple în viaţă. YMCA a devenit punctul meu de reper”.

Şefi de state, miniştri şi lideri tineri din întreaga lume sînt în aşteptarea acestei întruniri importante. Rezultatele evenimentului vor inspira şi contribui la elaborarea politicilor publice de tineret în toate ţările.

„Împreună cu alte ONG-uri internaţionale am făcut lobby ca recomandările acestei conferinţe să exprime necesităţile reale ale tinerilor. Rezultatele deja se fac văzute”, a spus Secretarul General al Alianţei Mondiale a YMCA, Johan Vilhelm Eltvik. /p>

„Majoritatea oamenilor cunosc melodia YMCA. Mesajul nostru de astăzi este mult mai important. El vizează împuternicirea tinerilor”.

Resurse Recomandate

imagine despre federatie

Report Seminar cu Reprz. Iran

imagine despre federatie

Prima Oră împreună cu Voievod

  • Voteaza Cel mai bun sportiv
  • Campania Noi - moldovenii
  • Bogdania.MD

  • Voievod inscriere
  • orarul antrenamentelor
  • Parteneri

  • Controlul medical
  • Guvernul Tinerilor din Republica Moldova
  • orarul antrenamentelor
  • WTKA
  • Acte de caritate