Arhiv 2018

A fost lansat Anul lui Ştefan cel Mare și Sfînt (VIDEO)

 

 

La iniţiativa şefului statului, Igor Dodon, a fost lansat Anul lui Ştefan cel Mare.


La eveniment au participat personalităţi din diferite domenii, care au salutat decizia preşedintelui de a organiza o serie de evenimente dedicate păstrării și consolidării statalității Republicii Moldova.

 

„Știm cu toții că Marele nostru Domnitor Ștefan Cel Mare reprezintă simbolul suprem al statalității moldovenești și al mîndriei noastre ca țară și popor. Prin urmare, am considerat că sîntem datori să-l omagiem nu doar cu ocazia diferitor aniversări, ci să instituim un an dedicat faptelor mărețe săvîrșite de Domnitor și bogatei moșteniri lăsate de el”, a declarat Igor Dodon în cadrul evenimentului.

 

E binevenit să ne aducem aminte de Ştefan cel Mare oricînd, iar moldovenilor le rămîne sarcina de a contribui la statalitatea şi dezvoltarea Republicii Moldova, au afirmat personalităţile prezente la evenimentul de lansare a Anului lui Ştefan cel Mare.
„Trebuie să recunoaștem că nouă ne-a luat mulți ani ca să conștientizăm importanța ideologiei. Toți moldovenii trebuie participe la dezvoltarea noastră, fără a sta cu mîna întinsă în calitate de robi. Acesta nu este un eveniment politic, iar oamenii veniți aici consideră că trebuie să existăm ca stat independent și să ne dezvoltăm”, a declarat directorul Institutului de Studii Diplomatice, Politice și Securitate, Valeriu Ostalep.

 

„Avem nevoie de acest an al lui Ștefan cel Mare pentru că ne marchează pe noi ca națiune. Ceea ce face președintele RM consolidează aceste valori în societatea noastră pentru a întări baza statalității țării noastre, pentru că, atunci cînd este o temelie puternică, putem construi și o viață mai bună pentru moldovenii noștri”, a menţionat preşedintele Federației de Luptă Națională „Voievod”, Nicolae Pascaru.
Moldovenii au nevoie de un an al lui Ştefan cel Mare pentru că astfel de evenimente contribuie la dezvoltarea ţării şi au scopul de a educa spiritul patriotismului şi moldovenismului, consideră tot mai multe personalităţi invitate la eveniment.

 

„Anul lui Ștefan cel Mare și Sfînt este un eveniment necesar țării noastre. Acesta are caracterul de a educa spiritul patriotismului, moldovenismului, dorinței de a făuri și de a dezvolta țara în condițiile cele mai bune, ca să putem garanta un viitor prosper pentru cetățenii noștri, dar și dragoste față de țara noastră”, a spus președintele organizației „Urmașii Lui Ștefan”, Dumitru Roibu.

 

Precizăm că, anterior, Igor Dodon a declarat că, în vederea marcării anului Ștefan cel Mare și Sfînt, a fost aprobat un plan de acțiuni care conține 50 de măsuri de amploare în domenii precum istorie, cultură, educație, sport.

 

 

 

Resurse Recomandate

  • Voteaza Cel mai bun sportiv
  • Campania Noi - moldovenii
  • Bogdania.MD

  • Voievod inscriere
  • orarul antrenamentelor
  • Parteneri

  • Controlul medical
  • Guvernul Tinerilor din Republica Moldova
  • orarul antrenamentelor
  • WTKA
  • Acte de caritate