Arhiv 2016

Anul 2016 pentru Mișcarea „Voievod” a fost unul roditor (VIDEO)

 

Inspirarea tinerei generații a ideii privind modul de viață sănătos, patriotismul și ajutorarea celor nevoiași a fost una dintre cele mai mari realizări din anul 2016 ale Mișcării de Tineret „Voievod”.

 

Acțiunile coordonate în realizarea ideilor orientate spre soluționarea problemelor sociale, educaționale și interetnice în cursul anului au fost întreprinse de cîteva organizații nonguvernamentale. Președintele Mișcării de Tineret „Voievod”, Nicolae Pascaru, președinte al Federației de Lupte Naționale „Voievod” și al Asociației „YMCA Moldova” a enumerat în cadrul unui interviu oferit NOI.md realizările din anul curent.

 

În urma eforturilor depuse de Federația de Lupte Naționale „Voievod”, tinerii din ce în ce mai des obțin succese în sport. „Anul care se va încheia în curînd s-a dovedit a fi unul roditor. Noi am reușit să organizăm un Campionat Euro-Asiatic la nivel înalt, la care au participat echipe din mai multe țări. Toate planurile pe care ni le-am propus pentru acest an au fost realizate. La Campionatul Mondial (de arte marțiale mixte – nota red.) din Italia băieții noștri au cîștigat două medalii de aur. Am participat la mai multe turnee internaționale, inclusiv la Cupa României, în Cipru, Germania și Polonia. La fiecare competiție luptătorii de la „Voievod” au demonstrat rezultate bune”, a spus Nicolae Pascaru.

 

Federația de Lupte Naționale „Voievod” și mișcarea de tineret omonimă depun eforturi susținute pentru a promova ideea unui mod de viață sănătos nu numai în rîndul locuitorilor Chișinăului, dar și în toate colțurile republicii. Drept dovadă, potrivit lui Pascaru, a fost organizarea reușită a competițiilor regionale. „Tinerii din raioane se alătură activ acțiunilor noastre orientate spre însănătoșirea națiunii. Astfel, am organizat cu succes în acest an Cupa regiunilor, care a avut loc la Bălți, Orhei, Criuleni, Leova și Drochia, iar pe viitor numărul de orașe va spori. În acest an, la familia „Voievod” au aderat 15 cluburi sportive noi din întreaga țară, și sperăm că în anul viitor ni se vor alătura noi cluburi și antrenori”, a comunicat Pascaru.

 

Tinerii se implică în mod activ nu numai în proiectele sportive lansate de „Voievod”, dar și în inițiative sociale, patriotice și ecologice. În cadrul activității Centrului pentru Cooperarea Tinerilor, cu care Mișcarea „Voievod” a stabilit relații strînse, mulți tineri și tinere au obținut posibilitatea de a participa la soluționarea problemelor cu caracter național și internațional. „Circa 70 dintre băieții noștri au fost implicați în proiecte internaționale, ceea ce le-a permis să iasă la un nou nivel. Ei au vizitat Suedia, Marea Britanie, Polonia, Rusia, Cehia, Singapore, Japonia, Filipine, unde au participat la diverse seminare. Mă bucură faptul că tinerii noștri se familiarizează cu experiența mondială și „șterg” hotarele dintre noi și multe alte țări, care pînă acum sînt considerate la noi exotice”, a menționat Nicolae Pascaru.

 

Proiectele sociale ale organizațiilor nonguvernamentale au ajutat multe persoane dezavantajate. „Proiectul nostru  „Un prînz cald – o vorbă caldă” a arătat cît de mulți oameni, din păcate, au fost loviți de soartă și au ajuns în stradă. În el s-au implicat o mulțime de tineri care îi compătimesc pe acești oameni și doresc să le aducă bucurii. Eforturile lor au fost remarcate de observatori, care au conferit  acțiunii „Un prînz cald – o vorbă caldă” primul loc la Festivalul Voluntarilor. Susținerea „oamenilor străzii” în acest format există deja al doilea an și pe viitor va continua să se extindă”, a declarat președintele Asociației „YMCA Moldova”, care este inițiatorul acestei acțiuni.

 

Păstrarea valorilor naționale, educația patriotică și respectul pentru istoria Moldovei, de asemenea, au fost realizările organizațiilor nonguvernamentale sub egida Mișcării de Tineret „Voievod”. „Este important ca copiii noștri să cunoască trecutul glorios al Moldovei, folclorul bogat, marea cultură a Patriei lor. Familiarizîndu-se cu comorile propriului popor, tinerii și tinerele nu mai doresc să părăsească Patria. Dimpotrivă, ei încep să-și construiască viitorul aici, în Republica Moldova, acesta fiind una dintre prioritățile activității companiei noastre”, a menționat șeful Mișcării de Tineret „Voievod”.

 

Nicolae Pascaru le-a adresat cetățenilor felicitări cu ocazia sărbătorilor de iarnă. „Le doresc tuturor locuitorilor Moldovei succese în viață personală și cea de familie, încrederea în ziua de mîine și prosperitate în țară, care ar putea deveni o țară modernă, dezvoltată și condusă de către autoritățile care respectă drepturile și libertățile tuturor cetățenilor. Vă doresc dispoziție bună în timpul sărbătorilor și în anul viitor. La mulți ani!”, aceste urări de bine au fost adresate cititorilor și spectatorilor NOI.md din partea oaspetelui nostru.

 

Resurse Recomandate

  • Voteaza Cel mai bun sportiv
  • Campania Noi - moldovenii
  • Bogdania.MD

  • Voievod inscriere
  • orarul antrenamentelor
  • Parteneri

  • Controlul medical
  • Guvernul Tinerilor din Republica Moldova
  • orarul antrenamentelor
  • WTKA
  • Acte de caritate