Arhiv 2016

Ediția-1 a Turneului Regional VOIEVOD "CUPA SOROCA" sezonul 2016

 

Cu ocazia „Săptămînii Tineretului” şi în ajunul „Zilei lucrătorului din agricultură” oraşul Soroca a intrat pe 19 noiembrie în marea familie a artelor marţiale.

 

Colegiul Tehnic Agricol din Soroca şi Federaţia de Luptă Naţională "VOIEVOD" a organizat un eveniment de excepţie: „Festivalul Patriotico-sportiv şi Turneul Regional Voievod „Cupa Soroca”, Ediția-1, sezonul 2016, pentru oaspeţii şi locuitorii orașului Soroca.

 

Activitatea face parte din şirul activităţilor extracurriculare, care au drept obiectiv promovarea unui mod sănătos de viaţă şi educaţia moral-spirituală a tinerilor, precum şi schimbul de experienţă și aprecierea performanțelor sportivilor.

 

Startul competiţiei a fost dat de către directorul Colegiului Tehnic Agricol de la Soroca, doctorul în pedagogie, conferențiarul universitar, cetățeanul de onoare al or. Soroca şi antrenorul echipei din Soroca dl Constantin Nesterenco.

 

„Sănătatea, dezvoltarea fizică armonioasă constituie premise importante ale calităţilor, capacităţilor şi trăsăturilor de caracter ale oamenilor. Vă doresc tuturor baftă şi victorie”, a spus Constantin Nesterenco. Competiţia a început cu intonarea imnului de stat al Republicii Moldova.

 

Pe saltea au pășit 30 de luptători din 7 raioane ale Republicii Moldova: Soroca, Drochia, Orhei, Străşeni, Leova, mun. Bălţi şi mun. Chişinău.

 

Competiţia a avut loc între selecţionata Colegiul Tehnic Agricol din Soroca şi echipele reprezentative ale mai multor raioane, care au concurat la proba: lupte individuale.


Sportivii au arătat un adevărat spectacol pe saltea, demonstrînd tehnici excelente de luptă.


Echipa gazdă a Colegiului Tehnic Agricol din Soroca, condusă de antrenorul Constantin Nesterenco a devenit cîştigătoare a turneului, acumulînd 85 de puncte, clasîndu-se astfel pe locul 1. Echipa Clubului „Voievod” din raionul Leova s-a clasat pe locul 2, cu 80 puncte şi locul 3 le-a revenit sportivilor echipei Clubului „Titan” din Chişinău, care a acumulat doar 55 de puncte.

 

La final au fost premiaţi cei mai buni sportivi cu medalii şi diplome de către vice-preşedintele Federaţiei "Voievod" Oleg Sclifos şi secretarul general Serghei Stoler.

 

Prima distincţie – „pentru promovarea Luptei Naţionale „Voievod” i-a fost conferită lui Constantin Nesterenco. El a obţinut al primul dan onorific. Certificatul special i-a fost înmînat de către vice-preşedintele Federaţiei „Voievod” Oleg Sclifos.

 

E de menţionat faptul că oaspeţi de onoare ai evenimentului au fost reprezentanţii autorităţilor locale, conducerea Federaţiei de Luptă Naţională „Voievod” şi angajaţi ai structurilor de forţă.

 

Festivalul a inclus şi un program artistic, la care au fost recitate versuri şi cîntate piese din creaţia lui C. Nesterenco. De asemenea, oaspeţilor le-a fost înmînată şi Diploma de Onoare a Colegiului. 

 

Următoarea competiție de mare anvergură pentru voievozi va fi Gala Profesionistă de Arte Marţiale din România, care va avea loc la Ploiești, pe 26 noiembrie 2016.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Resurse Recomandate

imagine despre federatie

Report Campionatul Moldovei

imagine despre federatie

Report MAI-2 Orheiul Vechi

  • Voteaza Cel mai bun sportiv
  • Campania Noi - moldovenii
  • Bogdania.MD

  • Voievod inscriere
  • orarul antrenamentelor
  • Parteneri

  • Controlul medical
  • Guvernul Tinerilor din Republica Moldova
  • orarul antrenamentelor
  • WTKA
  • Acte de caritate