Arhiv 2020

Lupta Națională „Voievod” trezește tot mai mult interes în rîndul tinerilor (FOTO)

 

 

Lupta Națională „Voievod” trezește tot mai mult interes în rîndul tinerilor din raionul Anenii Noi. Sîmbătă, 7 martie, în sala de sport a liceului ”A. Pușkin” din Anenii Noi s-a desfășurat cea de-a doua ediție a Turneului Republican de Luptă Naţională “VOIEVOD” 2020.

 

Evenimentul a fost organizat de federația de profil, în parteneriat cu Consiliul Raional Anenii Noi, deoarece în componența federației intră și 2 cluburi de lupte Voievod din raion – Anenii Noi și Bulboaca. În cadrul competițiilor au participat mai bine de 240 de voievozi din 18 raioane ale republicii, tineri sportivi dedicați modului sănătos de viață și promovării spiritului patriotic.

 

La deschiderea oficială a competiţiei, cu un mesaj de încurajare pentru sportivi a venit președintele raionului Anenii Noi, Ion Vicol, care a susținut ideea organizatorilor de a desfășura evenimentul în raion, pentru a promova sportul în rîndul tinerilor. Înainte de lupte, voievozii au avut parte de o lecție de reguli şi comportament în timpul luptelor, oferit de triplul campion mondial la lupte unificate, Nicolae Deleu, care este și antrenorul echipei din Anenii Noi. “Pentru a avea succes, sportivul trebuie să fie educat și disciplinat, iar astfel de competiții reprezintă un test necesar pentru tinerii sportive”, susține campionul mondial. 

 

Primii în concurs au intrat copiii şi cadeţii, fiind urmaţi de juniori şi seniori, care au oferit un adevărat spectacol pe saltea, demonstrîndu-și forțele și măiestria în luptă. Desigur toți sportivii au fost echipați la maxim. La finalul concursului de la Anenii Noi, campionii au fost menționați cu medalii, diplome și trofee din partea consiliului raional. În ajunul zilei de 8 Martie, toate tinerele sportive au fost felicitate de organizatori și au primit în dar flori.

 

Conform bilanțului, la această ediție, cluburile învingătoare s-au clasat astfel:

- Locul 1: Clubul Voievod „Maximus”, Anenii Noi;

- Locul 2: Școala Sportivă din r-nul Criuleni/Clubul Voievod „Number One”;

- Locul 3: Clubul Voievod din r-nul Telenești.

 

Prezenți la ceremonia de premiere, președintele Federației de Luptă Națională „VOIEVOD”, Nicolae Pascaru, și vicepreședintele raionului, Octavian Zelinski, au dat asigurări sportivilor că vor fi susținuți și pe viitor, menționînd că este o onoare pentru raion să găzduiască asemenea evenimente de marcă.

 

Următorul concurs urmează să fie desfășurat în municipiul Orhei.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Resurse Recomandate

  • Voteaza Cel mai bun sportiv
  • Campania Noi - moldovenii
  • Bogdania.MD

  • Voievod inscriere
  • orarul antrenamentelor
  • Parteneri

  • Controlul medical
  • Guvernul Tinerilor din Republica Moldova
  • orarul antrenamentelor
  • WTKA
  • Acte de caritate