Arhiv 2016

Marşul Turistic "VOIEVOD-2016" (FOTO)

 

Federaţia de Luptă Naţională «VOIEVOD» a organizat cea de-a 10-a ediţie a Marşului Turistic "VOIEVOD-2016", pe malul iazului din perimetrul satului Ivancea, r-nul Orhei, în perioada 17-19 iunie 2016.

 

Evenimentul din acest an a adunat peste 80 de sportivi din mai multe raioane ale republicii. Marșul Turistic din acest an a întrunit și copii din familii social vulnerabile. Scopul Marșului a fost promovarea modului sănătos de viață, dar și a unei noi forme de pregătire şi relaxare înaintea unui nou sezon competițional.

Sportivii au locuit în corturi, mîncarea fiind preparată la foc deschis. Președintele Federației, Nicolae Pascaru, a salutat desfășurarea Marșului din acest an, menționînd că un asemenea tip de odihnă e un mijloc excelent de menținere a sănătății şi dezvoltare fizică a sportivilor. Aerul curat, programele culturale şi sportive, precum şi comunicarea cu semenii lasă o amprentă pozitivă în inimile copiilor, de aceea mulți dintre ei participă nu o singură dată la astfel de inițiative.

În cadrul Marşului au fost organizate concursuri, jocuri, competiţii sportive şi lecţii non-formale pe mai multe teme, menite să contribuie la socializarea şi dezvoltarea armonioasă a tinerilor prin intermediul metodelor educativ-sociale.

În cadrul acestor lecții, antrenorul principal al Federaţiei, Oleg Sclifos,le-a reamintit tinerilor sportivi regulile de securitate şi de comportament, informîndu-i despre riscurile la care sînt expuși în timpul vacanței de vară, dîndu-le şi unele recomandări de evitare a acestor situații.

La rîndul său, preşedintele Federaţiei, Nicolae Pascaru, a informat sportivii despre pericolele consumului de alcool, a drogurilor și tutunului - cei mai mari dușmani al omenirii, dar și referitor la consecințele acestor vicii pentru sănătate.

Marșul s-a încheiat cu vizitarea locurilor istorice şi pitorești ale Complexului Turistic Orheiul Vechi şi a Mănăstirii din localitate.

Toţi participanții au rămas satisfăcuți, acumulînd noi experiențe şi făcîndu-și noi prieteni.

Acest proiect corespunde obiectivelor pe care le urmărim şi anume dezvoltarea culturii civice în rîndul tuturor cetățenilor, precum şi implicarea lor în diverse proiecte de voluntariat, respectarea mediului înconjurător prin îmbunătățirea stării ecologice a țării noastre, aceasta fiind unica cale de dezvoltare eficientă, sănătoasă și de perspectivă a Republicii Moldova.

 

 

 

 

 

Resurse Recomandate

  • Voteaza Cel mai bun sportiv
  • Campania Noi - moldovenii
  • Bogdania.MD

  • Voievod inscriere
  • orarul antrenamentelor
  • Parteneri

  • Controlul medical
  • Guvernul Tinerilor din Republica Moldova
  • orarul antrenamentelor
  • WTKA
  • Acte de caritate