Arhiv 2018

Tabăra de vară „Voievod-2018” – eveniment exclusiv din cadrul Anului Ștefan cel Mare și Sfînt, Domnitor al Moldovei

 

Federația de Luptă Națională „Voievod” are o tradiție frumoasă ca la fiecare sfîrșit de an școlar să organizeze o tabără pentru sportivi.

 

 

În perioada 16-17 iunie s-a desfășurat Tabăra de vară „VOIEVOD-2018”, un eveniment exclusiv din cadrul Anului Ștefan cel Mare și Sfînt, Domnitor al Moldovei.

De această dată, circa 200 de voievozi au renunţat la computere și telefoane mobile şi au acceptat provocarea „Voievod” de a petrece o mini vacanţă chiar în sînul naturii din Orheiul Vechi.

 

Antrenorul lotului național al Federaţiei „Voievod”, dl Oleg Sclifos, spune că, în acest an, tabăra de vară a întrunit tineri din aproape toate raioanele ţării, printre care cei mai activi din Căușeni, Criuleni, Anenii Noi, Orhei.

 

„Această tabără este organizată sub formă de camping, cu corturi. Scopul ei este de a atrage tinerii din mediul online la natură, ca singuri să-și prepare mîncarea, să știe cum să instaleze un cort. Este o tabără sportivă, avem un program interesant cu antrenamente dimineața și seara. Credem că aceasta este o ocazie bună pentru tineri, ca, pe lîngă competiții, să se întîlnească și să facă cunoștință, să se împrietenească, să facă schimb de experiență”, a menționat dl Oleg Sclifos.

 

Şi copiii par să fie încîntaţi de idee. Potrivit lor, timpul petrecut la iarbă verde alături de persoane de la care pot învăţa cîte ceva este tocmai ceea ce au aşteptat întregul an.

 

La rîndul său, antrenorul școlii sportive din Criuleni, dl Adrian Burunsus, le-a reamintit tinerilor sportivi regulile de securitate şi de comportament, informîndu-i despre riscurile la care sînt expuși în timpul vacanței de vară. El le-a dat şi unele recomandări de evitare a acestor situații. 

 

În cadrul taberei au fost organizate diferite seminare, activităţi, concursuri, jocuri, competiţii sportive, acţiuni ecologice şi o lecție specială din partea invitaţilor.

 

Invitații au fost salvatorii de la IGSU al MAI, care în perioada estivală desfășoară instruiri pentru oameni în mai multe localități din țară. Salvatorii au împărțit pliante informative și au comunicat tinerilor sportivi despre pericolele cu care s-ar putea confrunta în cazul nerespectării regulilor de comportament pe apă.

 

Membrii Fundației „EcoDava” au desfășurat un seminar cu tema „Importanța ocrotirii mediului înconjurător” și au organizat cu voluntarii o acţiune ecologică.

 

Aerul curat, programele culturale şi sportive, precum şi comunicarea cu semenii lasă o amprentă pozitivă în inimile sportivilor, de aceea mulți dintre ei participă nu o singură dată la astfel de inițiative. Un astfel tip de odihnă e un mijloc excelent de menținere a sănătății și dezvoltare fizică a tinerilor.

 

Toţi participanții au rămas satisfăcuți, acumulînd noi experiențe.

 

Federația de Luptă Națională „Voievod” le urează tuturor sportivilor o vacanță frumoasă!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Resurse Recomandate

  • Voteaza Cel mai bun sportiv
  • Campania Noi - moldovenii
  • Bogdania.MD

  • Voievod inscriere
  • orarul antrenamentelor
  • Parteneri

  • Controlul medical
  • Guvernul Tinerilor din Republica Moldova
  • orarul antrenamentelor
  • WTKA
  • Acte de caritate