Arhiv 2015

Campionatul Moldovei la lupta „Voievod” a reunit sportivi din 35 de raioane (VIDEO)

 

 

Federația de Luptă Națională „Voievod” a organizat a 12-a ediție a Campionatului Moldovei, la care au participat sportivi din 35 de raioane ale țării, inclusiv Transnistria și Găgăuzia.

 

„Lupta «Voievod» a unit țara” – este greu să nu fii de acord cu această afirmație a vicepreședintelui federației de profil și principalului antrenor al echipei naționale, Oleg Sclifos. La competiția din acest an au participat reprezentanți practic din toate raioanele de pe ambele maluri ale Nistrului. Campionatul Moldovei încheie anul competițional al „voievozilor”, care s-a dovedit a fi foarte reușit.

 

„Luptătorii noștri au participat la cîteva competiții mari. Noi am evoluat cu succes la Campionatul Mondial din Spania și Cupa Mondială din România. Ne bucurăm mult de aceste reușite, dar nu uităm că trebuie de muncit intens pentru a obține noi rezultate”, a menționat președintele Federației „Voievod”, Nicolae Pascaru. Potrivit oficialului, campionatul național va permite să fie selectați sportivi pentru viitoarea componență a echipei naționale, care vor reprezenta cu demnitate țara noastră peste hotare.

 

Făcînd bilanțul anului care se încheie, reprezentantul luptei „Voievod” în SUA și Marea Britanie, Gheorghe Grozav, a menționat că această probă de arte marțiale devine tot mai cunoscută în alte țări. „Lupta «Voievod» trezește un interes deosebit în țările europene și în alte state. Am avut ocazia să fiu prezent la o mulțime de seminare dedicate diferitor arte marțiale – karate, taekwondo, kung fu. Și peste tot sînt întrebat de unde vine lupta «Voievod». Le răspund interlocutorilor cu mare plăcere că patria acestei lupte este Moldova”, a relatat Gheorghe Grozav pentru NOI.md.

 

Totodată, Federația de Luptă Națională „Voievod” colaborează strîns cu secțiile sale din raioane. Astfel, antrenorul principal al secției „Voievod” din comuna Ciorescu, Alexandru Sevastian, a confirmat că conlucrarea cu federația de profil este la un nivel corespunzător. „Luptătorii din Ciorescu participă nu doar la competițiile naționale, dar și la cele internaționale. Printre ultimile turnee la care am participat voi menționa Cupa Mondială de la București, de unde sportivii noștri au revenit cu cinci medalii, inclusiv cu trei distincții de aur”, a relatat Sevastian. Potrivit antrenorului, la campionatul Moldovei participă 15 sportivi din Ciorescu.

 

Campionatul Moldovei la lupta națională „Voievod” s-a desfășurat pe 12 decembrie. La competiție au participat peste 300 de sportivi. Campionatul s-a desfășurat la cîteva categorii de vîrstă: copii, juniori, seniori. De asemenea, participanții au fost divizați în mai multe categorii de greutate.

 

 

 

 

Resurse Recomandate

imagine despre federatie

Report MAI-1 Capriana

imagine despre federatie

Parada cailor de fier

 • Voteaza Cel mai bun sportiv
 • Campania Noi - moldovenii
 • Bogdania.MD

 • Voievod inscriere
 • orarul antrenamentelor
 • Parteneri

 • Controlul medical
 • Guvernul Tinerilor din Republica Moldova
 • orarul antrenamentelor
 • WTKA
 • Acte de caritate