Noi suntem tineri, dar nu indiferenţi, chiar dacă încă multe adevăruri urmează să le descoperim pe parcursul vieţii. Tinereţea este o forţă a viitorului, este motorul schimbării, a metamorfozelor bune, pentru întreaga comunitate. Indiferenţa înseamnă degradare. Tinereţea, din păcate, este trecătoare şi multor tineri asta le scapă, deoarece cred că ei nu pot să înfrunte destinul. Devin impasibili, greşeală greu de înlăturat, şi se conformează tuturor acelor factori şi circumstanţe care le provoacă rău. Un tînăr poate fi responsabil, chiar şi la o vîrstă fragedă, important să vrea.
Dar timpul trece, oamenii vin şi se duc, faptele însă rămîn. De ce oare suntem cea mai săracă ţară din Europa, de ce nu avem locuri de muncă, de ce oamenii fug din ţară, de ce avem foarte mulţi copii orfani, bătrîni necăjiţi, părinţi neglijenţi cu propriile odrasle? Oare nu suntem duşmani pentru noi înşine? Care este problema? De ce avem o ţară fărîmiţată şi o gaşcă de politicieni, milionari, care se gîndesc doar la propriile interese şi cum să jefuiască mai mult. De ce predomină corupţia oriunde: în licee, universităţi, poliţie, justiţie, spitale etc. Ce ne face să fim hapsîni ca nişte lupi? Toate aceste probleme au un izvor, şi nu am spune că este sărăcia sau prostia, ci mai degrabă lipsa conştiinţei naţionale, a sentimentelor patriotice, a dragostei faţă de ţară, a toleranţei între etnii şi naţiuni. Slăbiciunea spirituală a ideilor naţionale, îngropate de interese politice sau financiare ale diferitor corporaţii generează şi alimentează mizeria care ne-a acaparat. Vom putea oare stăvili furtuna din jurul ţării noastre, suscitată de influenţa „fraţilor” mai mari? Se va aprinde vreodată focul din scînteia ce mocneşte în sufletele noastre? Vom reuşi să adunăm atîta înţelepciune încât să observăm viclenia intereselor. Noi, tinerii, ne vom strădui să învăţăm mai bine, să ascultăm de părinţi, să respectăm bătrînii, şi să ne ajutăm reciproc. Şi cît de des contemplăm în ce ţară vrem să trăim?

 • Noi, tinerii, vrem să trăim într-o ţară în care justiţia şi legea sunt respectate.
 • Noi vrem să trăim într-o ţară de succes.
 • Noi vrem să trăim într-o ţară în care să avem un viitor, un serviciu bun, o familie frumoasă.
 • Noi vrem să trăim într-o ţară, care oferă tuturor oportunităţi şi şanse egale.
 • Noi vrem să trăim într-o ţară unde cuvintele “cetăţean” şi “patriot” nu sunt considerate înjurături, ci valori împărtăşite, indiferent de opinii politice.
 • Noi vrem să trăim într-o ţară, la oraş sau sat, la centru sau periferie, dar să avem o ocupaţie, să avem condiţii civilizate de existenţă şi să ne putem realiza.
 • Vrem să trăim într-o ţară nu cu teamă, ci cu respect.
 • Vrem sa trăim într-o ţară,care să fie un centru cultural şi ştiinţific, pentru întreaga lume.
 • Noi vrem să trăim într-o ţară unde putem fi mîndri.

Pentru noi Republica Moldova este ţara libertăţii, fericirii şi a dreptăţii. O ţară cu un viitor, cu oameni entuziasmaţi, care se bucură de succes în tot ceea ce fac. Pentru noi Republica Moldova este o ţară unde crimele, traficul de fiinţe umane, drogurile, corupţia, vagabondajul nu-şi găsesc locul. Suntem pentru o ţară unde poţi avea un viitor, unde munca nu se consideră o batjocură, dar este o oportunitate pentru tine şi familia ta, şi pentru visele frumoase ale tuturor. Să construim împreună o asemenea ţară, unde fiecare dintre noi să se gândească la bunăstarea poporului, şi să contribuie, cât de puţin, la construirea unei vieţi sigure. Atunci, cu siguranţă, succesul va fi al nostru.
Doamne păzeşte Moldova!
Mişcarea Voievod este rezultatul activităţii mişcării de tineret “Voievod” şi reprezintă un grup de tineri entuziaşti implicaţi constant în mai multe manifestaţii şi proiecte sociale, dintre care: un parteneriat cu “Uniunea Veteranilor din R. Moldova” şi cu orfelinatele. Ne propunem astfel să reeducăm şi să încadrăm în societate minorii infractori, acţiuni direcţionate spre propagarea unui mod sănătos de viaţă, împotriva viciilor din societate (narcomania, alcoolismul, vagabondajul). Mişcarea Voievod conlucrează activ cu Uniunea Naţională a Scauţilor din R. Moldova, Ucraina, Rusia, Belorusia, Suedia.
Existenţa este un drum plin de greutăţi şi situaţii imprevizibile, depăşirea cărora necesită eforturi imense. În acelaşi timp însă viaţa se desfăşoară în unison cu diferite aventuri şi surprize, de aceea ea trebuie privită prin prisma optimismului şi iniţiativei.
Cea mai importantă trăsătură a Mişcării Voievod este opţiunea pregătirii fizice şi morale în condiţii critice de viaţă prin adaptare. Cu doar câteva lucruri strict necesare „voievozii” se pot orienta uşor în cadrul naturii. Folosind harta şi busola ei rezistă în condiţii de ploaie, frig, îngheţ şi, foarte important, pot cu uşurinţă acorda celui de alături primul ajutor medical.
Voievod înseamnă drumul spre prietenie şi armonie sufletească. Mişcarea Voievod, prin intermediul proiectelor sale, cultivă prietenii cu scauţi şi alte etnii. Ea este, de facto, o familie imensă, cu mulţi tineri entuziaşti, care au voinţă, putere şi vise, şi îşi doresc o viaţă unde să domnească pacea, înţelegerea şi armonia.

 • Voteaza Cel mai bun sportiv
 • Campania Noi - moldovenii
 • Bogdania.MD

 • Voievod inscriere
 • orarul antrenamentelor
 • Parteneri

 • Controlul medical
 • Guvernul Tinerilor din Republica Moldova
 • orarul antrenamentelor
 • WTKA
 • Acte de caritate