Arhiv 2015

Cel mai mare succes al Luptei Naţionale ,,Voievod” în cei 23 de ani de activitate

 

 

După patru ani de consultări şi negocieri Federaţia ,,Voievod’’ a fost acceptată în WTKA (Worldwide Kick Boxing Sport Association), cea mai mare asociație de lupte la nivel mondial, prezentă în peste 120 de țări.

 

Lupta Naţională ,,Voievod” a fost acceptată ca probă de nivel internaţional, iar acesta este un alt succes după circa 15 ani de muncă intensă şi succese pe arenele internaţionale. Aceasta este organizaţie care presupune competiții și seminarii internaționale, etape și spectacole cu participarea celor mai mari maeștri ai diferitelor stiluri de arte marţiale, care uneşte sute de mii de oameni în spiritul respectului și al prieteniei.


Acum Federaţia ,,Voievod’’ va putea organiza turnee de promovare internaționale în multe locuri din lume, cum ar fi: Anglia, Elveția, Ungaria, Spania, Argentina, Africa de Sud, Mexic etc. datorită filialelor naționale existente în fiecare țară, astfel avînd posibilitatea de a promova cultura moldovenească de luptă, tradiţiile Luptei Naţionale ,,Voievod” în rînd cu cele mai renumite arte marţiale din lume. Va fi un schimb de experienţă deosebit, un mod de a apropia Orientul şi Occidentul, prin cultivarea artelor marţiale: dezvoltarea valorilor sportive și ale unor asemenea discipline ca: Yoga, Tai Chi Chuan, Kik Boxing, Kong Fu, Karate, Taekwondo, dar și a filosofiei tradiționale seculare, care toate luate în ansamblu oferă armonie, pace şi respect.


WTKA este o asociație mondială tînără, în creștere continuă, aflată mereu în căutarea unor noi colaborări cît mai largi posibile și fără impunerea unor limite membrilor și filialelor sale. Această organizaţie declară că crede în prietenie și libertate, în loialitate şi respect ... ca o mare familie adevărată de arte marţiale.


Echipa „Voievod” a participat la mai multe competiţii WTKA şi anume: în Italia, Polonia, Romania, Ucraina, Marea Britanie. La evenimentul ,,Unified World Championships-2014”, de la Carrara Italia WTKA a prezentat circa 6 000 de sportivi din 120 de ţări pe un teritoriu amenajat de 4 ha au fost întinse 40 de covoare de luptă, montate 4 ringuri şi 2 scene de prezentare. Selecţionata Republicii Moldova s-a întors de la această competiţie cu doua medalii de argint.


Anul acesta Federaţia ,,Voievod’’ pregăteşte lotul Naţional pentru ,,Unified World Championships” – Spania 2015, care va avea loc în luna noiembrie.

 

 

 

 

 

Resurse Recomandate

 • Voteaza Cel mai bun sportiv
 • Campania Noi - moldovenii
 • Bogdania.MD

 • Voievod inscriere
 • orarul antrenamentelor
 • Parteneri

 • Controlul medical
 • Guvernul Tinerilor din Republica Moldova
 • orarul antrenamentelor
 • WTKA
 • Acte de caritate