Arhiv 2013

Ediția-2 a Turneului Republican de Luptă Naţională VOIEVOD. «Cupa Primarului Orhei 2013». Gala Profesionistă V-1

08-09 iunie 2013, or.Orhei

 

Federaţia de Luptă Naţională «VOIEVOD» din Republica Moldova și Primăria oraşului Orhei au organizat cea de-a doua ediție a Turneului Republican «Cupa Primarului Orhei 2013».

Competiția a fost organizată în premiera în aer liber, pe stadionul din Orhei și a strînns o cifră record de participanţi și spectatori.

Turneul Republican a aliniat pe ringul de luptă sportivi de diferite vîrste (copii, juniori, tineret), care au concurat la 2 probe: lupte individuale, forme tradiţionale.

Au participat circa 150-sportivi din: mun.Chişinău, mun.Bălţi, r-nul Criuleni, r-nul Orhei,
r-nul Anenii Noi, r-nul Dubăsari, r-nul Străşeni, r-nul Drochia, r-nul Donduşeni, r-ul Cimișlia,
r-ul Căuşeni, Transnistria (Rîbnița).

Cea mai numeroasă echipă a fost lotul gazdelor de la Clubul “Maximus” din Orhei, care au inclus în echipă 44 de luptători.

Turneul a durat două zile. În prima parte a competiției au concurat copii și juniori iar în cea de-a a doua zi a fost organizată în premieră Gala Profesionistă dupa regulile V-1 (regulile Voievod).

Cluburule participante la Gală: Clubul de Lupte “MAXIMUS” – Orhei, Clubul de Lupte “FULGER” – Chişinău, Clubul de Lupte “RÎBNIŢA” – Rîbniţa, Clubul de Lupte “DROCHIA” – Drochia, Clubul de Lupte “GARUDA” – Anenii Noi, Clubul de Lupte “CĂUŞENI” – Chircăieşti, Clubul de Lupte “STÎNCA” – Chişinău.

Sportivii au arătat un adevărat spectacol pe saltea, demonstrînd tehnici excelente de luptă.
Cea mai dramatică luptă a galei a fost la categoria de greutate -85kg dintre Vladimir Siraciov (Clubul Maximus Orhei) şi Nicolae Gîrlea (Clubul Fulger Chişinău), duel cîştigat de orheian.

La acestă Gală s-au mai remarcat Garbuz Nicolae (Clubul Maximus Orhei), Cebotari Nicolae (Clubul de Lupte “Căuşeni”), Marat Sedîh (Rîbnița) si Nadejda Canțîr (Clubul Garuda Anenii Noi).

Aceaste lupte a atras interesul spotrtivilor, antrenorilor şi a simplelor amatori al Artelor Marţiale.

Gala Profesionistă a fost ciștigată de echipa Clubului “Maximus” care per total a bifat cele mai multe victorii în finale. Pe locul doi s-au clasat loturile din Rîbnița și al Clubului “Fulger” din Chişinău, pe trei formaţia din Drochia.


Urmatoarea competiție de anvergură a Federaţiei Voievod va fi campionatul mondial deschis din Germania care va avea loc în toamna acestui an.


ORGANIZATORI:

- Primăria oraşului Orhei – Primar Vitalie COLUN
- Federaţia de Luptă Naţională «VOIEVOD» – Preşedinte Nicolae PASCARU
- Clubul de Lupte "MAXIMUS" – Antrenor Oleg SCLIFOS

 

 


 

Resurse Recomandate

  • Voteaza Cel mai bun sportiv
  • Campania Noi - moldovenii
  • Bogdania.MD

  • Voievod inscriere
  • orarul antrenamentelor
  • Parteneri

  • Controlul medical
  • Guvernul Tinerilor din Republica Moldova
  • orarul antrenamentelor
  • WTKA
  • Acte de caritate