Arhiv 2023

La Orhei s-a desfășurat Campionatul Internațional ”Voievod” 2023

 

 

Federația de luptă ”Voievod” a desfășurat sîmbătă, 20 mai, Campionatul Internațional “Voievod” 2023.

Campionatul a avut loc la Orhei și s-a desfășurat sub genericul “Cupa Păcii”.

”Consider că anume Sportul reprezintă pilonul ce asigură Pacea, Prietenia, Reziliența și Excelența. Ne dorim o societate sănătoasă, deoarece prin sport fortificăm sănătatea, perseverența, dar și personalitatea, și spiritul. De aceea, în discursul meu, am subliniat că Sportul și lupta “Voievod” formează motivația, ambiția și angajamentul pe termen lung, duce la creșterea abilităților competitive și la formarea abilității de a accepta victoria sau înfrângerea. In acest sens, am îndemnat pe fiecare să participe cu curaj și cei puternici să învingă.


Ne bucurăm că în cadrul Campionatului iau parte peste 500 de participanți, inclusiv din Moldova, România, Turcia, Ucraina, Bulgaria”, a declarat președintele federației Naționale de luptă ”Voievod”, Nicolae Pascaru.

Potrivit lui, Cluburile sportive, campionii, înregistrați preventiv, au participat cu ardoare la lupte, fiind susținuți de părinți, antrenori, familii și amatori de sport- acasă, în Moldova.


”Sînt sigur că Campionatul Internațional “Voievod” 2023 - “Cupa Păcii” va înregistra rezultate sportive onorabile!

În calitate de fondator al Federației de luptă “Voievod” exprim gratitudine partenerilor pentru susținere plenară și echipelor sportive pentru participare, dar și echipei mele de organizatori și implicare la buna desfășurare a Campionatului Internațional “Voievod” din 2023”, a spus Pascaru.

La rîndul său, Oleg Sclifos, vicepreședintele federației a declarat că își dorește ca luptele să aibă loc doar în ring.

 

”Am dat denumirea competiție anume ”Cupa Păcii” ne dorim ca bătăliile să aibă loc doar în ring. Este o competiție unde vom aduna foarte multă experiență, unde vom putea selecta cei mai buni sportivi care în toamnă ne vor reprezenta federația la Campionatul Internațional din Italia. Moldovenii luptă destul de bine, destul de pregătiți au venit și colegii noștri din România. Sperăm să finisăm această competiție prioritar fără traume și să fie o sărbătoare pentru copii”, a declarat Sclifos.

Evenimentul a avut loc în municipul Orhei, Sala Sportivă de tenis a Complexului Sportiv Raional Orhei.

Partenerul gerenal al Campionatului este DAAC-Hermes, marca de automobile GEELY Moldova și Administrația Publică Locală din Orhei.

Partenerii media ai evenimentului sînt site-urile moldovenii.md, noi.md și viza.md.

Resurse Recomandate

 • Voteaza Cel mai bun sportiv
 • Campania Noi - moldovenii
 • Bogdania.MD

 • Voievod inscriere
 • orarul antrenamentelor
 • Parteneri

 • Controlul medical
 • Guvernul Tinerilor din Republica Moldova
 • orarul antrenamentelor
 • WTKA
 • Acte de caritate