Arhiv 2017

La Orhei s-a desfășurat Turneul Republican de Luptă Naţională „Voievod” 2017 (FOTO, VIDEO)

 

Peste 200 de sportivi din diferite raioane ale țarii și-au încercat puterile în cadrul Turneului Republican de Luptă Națională „Voievod”– „Cupa preşedintelui raionului Orhei”, comunică NOI.md.

 

Federația de Luptă Națională "Voievod", de mai mulţi ani la rînd, în parteneriat cu Consiliul Raional Orhei organizează evenimente sportive spectaculoase, pentru orheieni.

 

Evenimentul, aflat la cea de-a șaptea ediție, s-a desfășurat sîmbătă, 27 mai, și a reunit sportivi care practica lupta «Voievod» din 22 de raioane ale țării. Acest concurs, potrivit vicepreședintelui Federației „Voievod”, Oleg Sclifos, servește drept platformă de promovare și pregătire a tinerelor talente. „Este o tradiție ca în orașul Orhei să organizăm un turneu de o asemenea anvergură. Sperăm ca această tradiție să fie continuată. Este un turneu dedicat începătorilor, 80 la sută dintre participanți fiind din această categorie. Un turneu de promovare a noilor talente. Odată și odată trebuie să faci primul pas în sport, nu poți să participi dintr-odată la campionatul Republicii Moldova. De aceea se organizează în decurs de un an un șir de turnee republicane, ca să selectăm o echipă mult mai pregătită pentru campionatul republicii”, a relatat Sclifos.

 

Pentru a-i încuraja pe sportivi au fost alături de ei oaspeţii de onoare: Președintele raionului Orhei, dl Tudor Golub, șeful Serviciului tineret și sport din cadrul Consiliului Raional Orhei, dl Victor Gherman, directorul Școlii Raional Sportive, dl Vitalie Patraș, Viceministrul Tineretului și Sportului, dl Pavel Ianeț și nu în ultimul rând Dublu Campion Olimpic, Președintele Comitetului Național Olimpic al Republicii Moldova, dl Nicolae Juravschi.

 

Participanții, cu vîrste cuprinse între 6 și 27 de ani, au demonstrat un adevărat spectacol, prin tehnici de luptă excelente. Președintele raionului Orhei, dl Tudor Golub, în a cărui cinste a fost desfășurată competiția, a precizat că promovarea unui mod de viață sănătos nu este doar o lozincă pentru locuitorii raionului Orhei. „Încercăm prin fapte concrete să realizăm acest obiectiv important. Ca și în oricare competiție, vor exista învingători și învinși, dar sînt convins că toți aveți de cîștigat din acest turneu. Veți forma relații de prietenie cu colegi, nu contează de pe care mal al Nistrului sînteți – de la nord, sud, centru – toți aveți de cîștigat de pe urma acestui turneu”, a menționat Golub la începutul evenimentului.

 

„Implicarea tinerilor în viața sportivă, astfel de competiții creează și dezvoltă generațiile viitoare al Republicii Moldova”, a remarcat, la rîndul său, viceministrul Tineretului și Sportului, dl Pavel Ianeț.

 

La finalul concursului de la Orhei cei mai buni sportivi au fost premiați cu medalii, diplome şi trofee, înmînate de preşedintele raionului, dl Tudor Golub.
Conform totalurilor, locul-I a fost obținut de sportivii clubului "King-Ring" din com.Ciorescu-Chișinău, antrenor Alexandru Sevastian (3 Dan Voievod), locul-II sportivii clubului "Number One" din Anenii Noi, antrenor Adrian Burunsus (1 Dan Voievod) și locul-III a revenit echipeidin Rîbnița, antrenor Serghei Corovai (5 Dan Voievod). Cupa Președintelui raionului Orhei a fost câștigată de sportivii clubului "Maximus" din Orhei, antrenor Oleg Sclifos (3 Dan Voievod).

 

Scopul evenimentului a fost promovarea modului de viaţă sănătos, aprecierea performanțelor sportivilor și selectarea lotului național.

 

Evenimentul s-a desfășurat sub egida Federaţiei de Luptă Naţională „Voievod”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Resurse Recomandate

 • Voteaza Cel mai bun sportiv
 • Campania Noi - moldovenii
 • Bogdania.MD

 • Voievod inscriere
 • orarul antrenamentelor
 • Parteneri

 • Controlul medical
 • Guvernul Tinerilor din Republica Moldova
 • orarul antrenamentelor
 • WTKA
 • Acte de caritate