Arhiv 2019

Legătura dintre cîștigul Voievozilor și cei 75 de ani de la eliberarea Moldovei de fascism

 

 

La competiția care a avut loc în orașul Brest, Belarus, sportivii Federației de Luptă Națională „Voievod” au cucerit trei medalii aur și una de argint.

 

Detalii despre acest eveniment ne-a oferit preşedintele Federației „Voievod”, Nicolae Pascaru.

 

,,A fost o competiție foarte interesantă pentru că ne-am confruntat cu niște adversari destul de puternici pentru că Federația de Muay Thai din Belarus, este o federație renumită de arte marțiale din lume, adică ei, în mare parte sînt plasați pe locurile întîi”, a declarat Nicolae Pascaru.

 

În cadrul interviului, liderul Federației „Voievod” a vorbit și despre legătura dintre victoria Voievozilor de la Brest și cei 75 de ani de la eliberarea Moldovei de fascism:

 

,,Este important de menționat că la acest campionat, în afară de acele emoții pe care le-am retrăit, cele 3 medalii de aur și una de argint, am vizitat acest oraș frumos (Brest, Belarus). Noi cunoaștem după evenimente, al doilea război mondial, această mare cetate a fost una din cele care a dat acea lovitură contigentului german care a năvălit în data de 22 iunie 1941 și, de fapt, este un simbol a tot ce este curajos, a ceea ce este luptă. Noi am trăit chiar în Cetatea Brest. Gazda a făcut pentru noi chiar o surpriză și am avut posibilitatea de a vizita acele monumente istorice din cetate. Să vă spun sincer, am trăit un exercițiu așa mai deosebit pentru că, văzînd la fața locului ce este acolo, ești undeva marcat în suflet, îți pui întrebări despre tot ce a fost și a trecut”, a menționat Pascaru.

 

,, Acest proiect, 75 de ani de la eliberarea țărilor noastre, Ucraina, Belarus, Moldova, este coordonat de președintele Igor Dodon, unde noi - Federația Voievod și Mișcarea Națională Voievod, sîntem parte, și vreau să mulțumesc președintelui pentru implicare în reconstruirea și deschiderea  monumentelor din timpul celui de-al doilea Război Mondial. Mișcarea Voievod face parte din acel comitet Victoria și ne implicăm foarte activ în aceste evenimente”, a mai adăugat Nicolae Pascaru.

 

Preşedintele „Voievod” a explicat această implicare activă prin faptul că, din păcate, aproape fiecare familie din Moldova are pe cineva care a luptat în acest război în care au participat peste 300.000 de oameni.

 

Revenind la competiția din Brest, Nicolae Pascaru a dezvăluit detalii din cadrul competiției din Belarus, spunînd și ce urmează în timpul apropiat.

 

,,Luptînd anume în acel loc special, ne-a adus anume sentimente pozitive. Echipa din Belarus este așteptată la noi în țară la Campionatul European Voievod 2019, care va avea loc pe 11 mai, în Orhei. Credem că vom menține aceste relații de prietenie, de colaborare între popoarele noastre.

Resurse Recomandate

 • Voteaza Cel mai bun sportiv
 • Campania Noi - moldovenii
 • Bogdania.MD

 • Voievod inscriere
 • orarul antrenamentelor
 • Parteneri

 • Controlul medical
 • Guvernul Tinerilor din Republica Moldova
 • orarul antrenamentelor
 • WTKA
 • Acte de caritate