Arhiv 2015

Luptătorii Federației „Voievod” au adus din România două centuri de campion și 18 medalii (Foto, Video)

 

Luptătorii Federației „Voievod" au adus două centuri de campion și 18 medalii de valoare diferită de la Cupa Mondială de Arte Marțiale, care a avut loc la București. Aceasta este deja a doua performanță internațională a luptătorilor moldoveni în luna noiembrie.

Nicolae Pascaru, președintele Federației „Voievod", a dat o înaltă apreciere evoluției luptătorilor moldoveni la Cupa Mondială de Arte Marțiale, desfășurată la București la 21-22 noiembrie. În cadrul unei conferințe de presă el a menționat că „sportivii noștri au participat la aceste competiții deja a doua oară și, conștientizînd specificul Cupei Mondiale, au reușit să se pregătească temeinic". Potrivit lui, concurenți ai luptărilor Federației „Voievod" au fost sportivi din România, Ucraina, Ungaria, Bulgaria și alte țări.

În lupte acerbe sportivii noștri au cîștigat opt medalii de aur, patru de argint, șase de bronz și două centuri de campion. Deținători ai medaliilor de aur au devenit Marius Coval, Marin Vetrilă, Daniel Bădicean, Dumitru Sevastian și Mihaela Șolcan. „Argintul" le-a revenit sportivilor Marin Vetrilă, Marian Muțurca, Marcel Stepuleac și Valentin Pascal (club Maximus). „Bronzul" l-au cîștigat Bogdan Bucliș, Denis Bulat, Dumitru Ostrovan, Adrian Topală, Vadim Dodon și Alexandru Sevastian. De menționat că trei dintre sportivii noștri – Marin Vetrilă, Valentin Pascal și Alexandru Sevastian – au cîștigat cîte două medalii.

Oleg Sclifos, vicepreședintele Federației „Voievod" și antrenorul principal al selecționatei noastre, a specificat importanța participării sportivilor moldoveni la competiții de atare nivel. „Avem luptători talentați, care reprezintă cu mîndrie țara noastră peste hotare. Spre exemplu, Valentin Pascal, care a cîștigat centura de campion. În afară de aceasta, el a participat la competițiile unui gen de luptă neobișnuit pentru noi – „grappling" - și imediat s-a situat pe locul doi. A doua centură de campion a cîștigat-o Marat Sedîh (club Rîbnița) în categoria de greutate de pînă 70 kg", a specificat Sclifos.

Printre cîștigători se numără și o fată – Mihaela Șolcan, care a cîștigat medalia de aur la categoria de greutate sub 65 kg. Oleg Sclifos, explicînd de ce în selecționata noastră sînt atît de puține fete, a spus că „puține dintre fete se decid să practice serios luptele". „Mihaela este luptătorul nostru unicat. Deși este o fată gingașă, ea îi depășește pe mulți sportivi și evoluează la un nivel foarte înalt", a lăudat-o antrenorul pe Mihaela.

În final Nicolae Pascaru a relatat despre planurile echipei. Deja la 5-6 decembrie, în Polonia se va disputa Cupa Europei la Arte Marțiale, unde Federația „Voievod" va fi reprezentată de luptătorul Nicolae Garbuz în categoria de greutate peste 85 kg. Anul calendaristic pentru sportivii noștri se va finaliza cu Campionatul Moldovei la Lupte Naționale „Voievod", care va avea loc la 12 decembrie.

Anterior, în noiembrie, luptătorii Federației „Voievod" au adus patru medalii de la Campionatul Mondial de Arte Marțiale Mixte, care a avut loc în Spania. Atunci trofeele selecționatei „Voievod" s-au completat cu o medalie de aur, una de argint și două de bronz.

 

Luptătorii moldoveni au cucerit  2-centuri de Campion şi 18 medalii: 8-aur, 4-argint, 6-bronz

 

01

Bucliş Bogdan

30 kg

anul 2005 (copii)

1-bronz

 

02

Covali Marius

34 kg

anul 2005 (copii)

1-aur

 

03

Bulat Denis

35 kg

anul 2005 (copii)

1-bronz

 

04

Ostrovan Dumitru

33 kg

anul 2004 (copii)

1-bronz

 

05

Topală Adrian 

45 kg

anul 2001 (juniori)

1-bronz

 

06

Vetrila Marin

60 kg

anul 2000 (juniori)

1-aur, 1-argint

 

07

Badicean Daniel

58 kg

anul 1998 (juniori)

1-aur

 

08

Dodon Vadim

65 kg

anul 1998 (juniori)

1-bronz

 

09

Dumitru Sevastian

70 kg

anul 1997 (juniori)

1-aur

 

10

Muţurca Marian

74 kg

anul 1999 (juniori)

1-argint

 

11

Stepuleac Marcel

65 kg

anul 1994 (seniori)

1-argint

 

12

Sedîh Marat

70 kg

anul 1994 (seniori)

1-aur

Centura de Campion -70kg

13

Valentin Pascali

75 kg

anul 1994 (seniori)

1-aur, 1-argint

Centura de Campion -75kg

14

Alexandru Sevastian

80 kg

anul 1994 (seniori)

1-aur, 1-bronz

 

15

Şolcan Mihaela

65 kg

anul 1997 (seniori)

1-aur

 

 

 

 

 

 

 

 

Resurse Recomandate

  • Voteaza Cel mai bun sportiv
  • Campania Noi - moldovenii
  • Bogdania.MD

  • Voievod inscriere
  • orarul antrenamentelor
  • Parteneri

  • Controlul medical
  • Guvernul Tinerilor din Republica Moldova
  • orarul antrenamentelor
  • WTKA
  • Acte de caritate