Arhiv 2012

Mişcarea de Tineret ”Voievod”, considera drept o provocare

Mişcarea de Tineret ”Voievod”, considera drept o provocare organizarea unui mars de sprijin al asa numitei Uniri a Republicii Democrate Moldovenesti cu Romania la 27 martie 1918. Consideram ca acest act unul rusinos si care a suprimat independenta Republicii Moldova la vremea respectiva. Astfel de actiuni au un singur scop – reactivarea spiritelor unioniste in societatea moldoveneasca, ceea ce este contrar valorilor şi principiilor tineretului moldovenesc şi reprezentanţilor minorităţilor naţionale, care doresc pace si stabilitate.

In conditiile in care ne dorim cu totii o societate consolidata, puternica, progresiva, acest gen de actiuni contravine aspiratiilor de mai sus. Trebuie sa ne respectam demnitatea, istoria, independenta si nu in ultimul rind sa nu apelam la actiuni PR care dezbina societatea.

Suntem deranjati de faptul ca cercurile oficiale de la Bucuresti sustin deschis organizatiile negruvernamentale unioniste care impiedica unui dialog constructiv cu cei care se considera moldoveni si isi respecta tara. Marile forte politice printre care, Statele Unite ale Americii, UE, Rusia, a contribuit si pledeaza in continuare pentru un stat independent, integrat si in afara oricarui conflict. In aceste conditii este de neinteles de ce oficialii bucuresteni promoveaza mesaje care incearca sa destabilizeze situatia politica interna a unui stat care se afla la granite cu U.E.

Suntem siguri ca astfel de actiuni sunt indreptate pentru a submina statalitatea Republicii Moldova. Istoria a demonstrat in repetate rinduri ca Romania, a anexat miseleste teritoriul R. Moldova iar la moment este un stat problema cu mai multe teritorii straine.

Prin desfasurarea unor astfel de marsuri solutionarea conflictului Transitrean devine o iluzie. Avem nevoie de mesaje sanatoase si nu unioniste. Nu trebuie sa traim doar cu trecut si cu gindul ca semnarea unui nou act de unire ar salva Republica Moldova de greutatile pe care le are din punct de vedere economic, social, politic.

Suntem constienti ca revenirea la Romania Mare din perioada interbelica este ireala iar nostalgia care ii cuprinde pe unii dintre promotorii acestei actiuni se aseamana cu cei care flutura astazi steaguri cu sigle staliniste, leniniste.

De ce astfel de evenimente nu sunt organizate la Kiev sau la Belgrad ? Sunt teritoriu din perioada Romaniei Mari si nu numai care apartin Ucraine si Serbiei. Raspunsul este simplu, politica externa a Romaniei fata de R. Moldova a fost una bazata pe interese personale. Cei de la Bucuresti nu isi doresc un vecin puternic, consolidat, ci unul care sa le serveasca interesele, nimic mai mult. Istoria demonstreaza ca nu nde putine ori am fost tradati imedita dupa aceste acte de unire, doar pentru a-si pastra anumite teritorii in subordine.

Mișcarea de Tineret ”Voievod”, cere organelor de forta de a opri aceste actiuni ilegal.

Preşedintele Mişcării de Tineret Voievod Nicolae Pascaru

Resurse Recomandate

  • Voteaza Cel mai bun sportiv
  • Campania Noi - moldovenii
  • Bogdania.MD

  • Voievod inscriere
  • orarul antrenamentelor
  • Parteneri

  • Controlul medical
  • Guvernul Tinerilor din Republica Moldova
  • orarul antrenamentelor
  • WTKA
  • Acte de caritate