Arhiv 2015

Moldova va participa la stabilirea unui record pentru Cartea recordurilor Guiness

 

Sportivii moldoveni de la Federația de Luptă Națională „Voievod” vor participa la atingerea unui record în marcarea simultană a golurilor în porțile de fotbal, a relatat agenției NOI.md coordonatorul de programe al Alianței Mondiale YMCA, Mihail Gusikov. YMCA organizează stabilirea acestui record deja a treia oară. Mihail Gusikov a fost oaspetele de onoare al celui de-al IV-lea Festival Euro-Asiatic și Campionat de Arte Marțiale Voievod` 2015, care a avut loc weekendul trecut la Chișinău.

 

„La 6 iunie curent YMCA (Young Men’s Christian Association) intenționează să stabilească în întreaga lume un record în marcarea golurilor în porțile de fotbal, a specificat pentru NOI.md Mihail Gusikov. În 2012 și 2014 această acțiune a întrunit peste o jumătate de milion de persoane din 90 de țări ale lumii. Pentru aceasta sînt necesare niște porți, nu neapărat adevărate – de fotbal, un portar care le apără, o minge și o persoană care va înscrie golurile. Potrivit condițiilor experților de la Cartea recordurilor Guiness, deja au fost completate și expediate formele speciale. Sper că Moldova, în persoana membrilor Federației de Luptă Națională Voievod, va susține YMCA în stabilirea acestui acord”.

El a mai comunicat că YMCA și Federația de Luptă Națională Voievod susțin relații de parteneriat și prietenie de mai bine de zece ani.

„În pofida orientării sportive de bază, Federația Voievod nu este interesată doar de programe sportive. Conducerea acestei mișcări a tineretului este interesată și de aspectul social. Doar esența sportului constă nu numai în atingerea victoriei pe covor, ring sau tatami, ci și în educația unei personalități armonios dezvoltate”. Potrivit informațiilor lui Mihail Gusikov, voluntarii de la Voievod au participat de două ori la festivalurile internaționale pentru tineret de la Praga, care se desfășoară o dată la cinci ani. „A fost ideea mea, mai corect a noastră în comun cu Nicolae Pascaru – să invităm voluntari de la Voievod pentru asigurarea securității și acordarea asistenței organizatorilor și administrației festivalului, a spus Gusikov. Acești voluntari s-au manifestat la festivalurile de la Praga drept persoane excepțional de muncitoare, inteligente, responsabile și frumoase. Ei au prezentat sportul lor, au arborat la festival drapelul Moldovei, au participat la programe ecologice, culturale – au cîntat cîntece, stîrnind aplauze”.

Sediul organizației YMCA se află la Geneva. Mișcarea, organizată și susținută de programele culturale, sociale și de lideri, care întrunesc tineretul din întreaga lume, are peste 170 de ani. Pe teritoriul fostului Imperiu Rus tineretul creștin a apărut peste 110 ani în urmă. În Moldova programul YMCA este realizat de mai bine de zece ani, în special prin programele Federației de Luptă Națională Voievod.

Coordonatorul programului YMCA Mihail Gusikov a spus că voleiul, baschetul și una dintre versiunile futsalului au apărut ca jocuri anume la YMCA. De asemenea, din YMCA au făcut parte Organizația Crucea Roșie și mișcarea de cercetași. De fapt, YMCA este cea mai mare organizație de tineret din lume.

 

 

 

 

Resurse Recomandate

  • Voteaza Cel mai bun sportiv
  • Campania Noi - moldovenii
  • Bogdania.MD

  • Voievod inscriere
  • orarul antrenamentelor
  • Parteneri

  • Controlul medical
  • Guvernul Tinerilor din Republica Moldova
  • orarul antrenamentelor
  • WTKA
  • Acte de caritate