Galerie Foto

Protest la Vadul lui Vodă

Mişcarea de Tineret Voievod cere de urgenţă înlăturarea provocatorilor de la protestele din faţa postului forţelor de menţinere a păcii din Vadul lui Vodă

Lozincile pro romane şi pro NATO scandate de mai mulţi reprezentanţi ai unor forţe politice radicale ar putea duce la destabilizarea situaţiei din regiune şi de la abaterea esenţială a problemei posturilor pacificatoare. De asemenea reprezentanţii Voievod cer scoaterea blocurilor din beton într-o formă paşnică fără violenţe.

Incidentul care a dus la moartea tînărului în vărstă de 18 ani scoate în evidenţă un şir de probleme a posturilor pacificatoare şi incapacitatea acestora de a gestiona raţional anumite situaţii de conflict. Mai mult decît atît considerăm că aceste posturi sunt inutile şi nu pot rezolva careva posibile atentate.  După 20 de ani un lucru este cert nimeni nu-şi doreşte să se războiască pentru anumite interese şi ambiţii ale unor politicieni. Cele 15 posturi permanente pacificatoare instituite în 1992 nu sunt  nimic altceva decît o ruşine naţională a unui război lipsit de sens. Populaţia din satele din regiune cu părere de rău trăieste încă acele clipe de groază prin prezenţa militarilor în zonă. Crează dificultăţi pentru libera circulaţie, ce reprezintă un drept prevăzut în Carta Drepturilor Omului şi bagă spaima în copii, simpli cetăţeni care traversează aceste posturi zilnic.

Scoatem  blocurile din beton!

În condiţiile în care regimul smirnovist a capitulat iar elitele politice de la Chişinău şi Tiraspol trasează noi obiective, un prim semn pentru dezamorsarea situaţiei din stînga Nistrului ar fi eliminarea blocurilor din beton şi retragerea forţelor pacificatoare. Populaţia din localităţile  unde sunt amplasate posturile respective este obosită de prezenţa militarilor în zonă.  Acest lucru trebuie de realizat întro formă paşnică, în mod demonstrativ şi de a chema populaţia ambelor maluri la dialog şi înţelegere.

Să înlăturăm provocatorii!

Pentru a evita careva scenarii neplăcute sau care ar putea genera reacţii negative a baştinaşilor de pe ambele maluri ale Nistrului forţele de ordine sunt obligate să-i înlăture de la proteste  pe provocatori şi în acelaşi timp fără a recurge la forţă. Lozincile si poeziile pro romanilor au fost o armă pentru a reactiva spiritele naţionale acum 20 de ani. Trebuie  să nu repetăm greşelile de acum două decenii şi să nu fim induşi în eroare de nişte persoane care au devenit o unealtă a tiraspolenilor pentru a-şi argumenta acţiunile armate. Cerem scoaterea blocurilor din beton şi înlăturarea provocatorilor!

Preşedintele Mişcării de Tineret Voievod Nicolae Pascaru

Resurse Recomandate

  • Voteaza Cel mai bun sportiv
  • Campania Noi - moldovenii
  • Bogdania.MD

  • Voievod inscriere
  • orarul antrenamentelor
  • Parteneri

  • Controlul medical
  • Guvernul Tinerilor din Republica Moldova
  • orarul antrenamentelor
  • WTKA
  • Acte de caritate