Spot Video

Tineri din 17 țări și-au făcut planuri de viitor

Tineri din 17 țări și-au făcut planuri de viitorLa Chișinău s-a desfășurat Forumul Internațional „Tînărul lider al secolului XXI”. Tineri din 17 țări au discutat probleme de interacțiune cu autoritățile, au trasat perspectivele și planul de cooperare între organizațiile de tineret din diferite țări.

"Participanții la forum au discutat despre proiecte internaționale și locale, introducerea principiilor politicii internaționale în Republica Moldova, chestiuni ce țin de interacțiunea puterii legislative cu organizațiile non-guvernamentale. Credem că noi vom crea propriul concept de dezvoltare", a declarat Nina Dimoglo, organizatoarea forumului, președintele Mișcării de Tineret "Ileri".

Potrivit unor participanți la forum, tinerii ar trebui să fie auziți, pentru că ei își cunosc cel mai bine problemele și căile de soluționare a lor. "Din păcate, în zilele noastre, principala metodă de comunicare au devenit rețelele de socializare. De aceea, întîlnirile tete-a-tete sînt de neprețuit. Este foarte important să fie discutate problemele de voluntariat, soarta tinerei generații care va veni la putere, în afaceri, știință și cultură. Există probleme, iar acest forum poate contribui la soluționarea lor atît pentru Moldova, cît și pentru țările din care au venit delegații", a declarat Mihail Gusikov, reprezentant al organizației voluntare de tineret YMCA Europa.

Directorul Biroului de Relații Interetnice, Elena Beliakov, a spus ca politica pentru tineret, în lumea civilizată, a ieșit pe prima poziție. De aceea, este necesar să se acorde o atenție deosebită tinerei generații.

"Tinerii de astăzi sînt inteligenți, educați și progresiști. Ei trebuie să fie mai uniți, de aceea astfel de forumuri sînt necesare. Aceasta este o școală de luptători pentru drepturile civile și pentru propria demnitate", a spus academicianul și diplomatul Victor Borșevici.

La finele forumului, ONG-urile de tineret și-au trasat planurile de viitor: desfășurarea de mese rotunde, conferințe științifice, acțiuni de caritate și manifestări cu prilejul Zilei Victoriei. Ei planifică să devină observatori electorali internaționali și să organizeze un festival internațional la Praga.

La forum au participat delegați din Rusia, Ucraina, Polonia, România, Armenia, Letonia, Azerbaidjan, Statele Unite ale Americii, Austria și Polonia, precum și importanți politicieni, persoane publice, oameni de știință și experți. Evenimentul a fost organizat de Guvernul Tinerilor din Moldova, Mișcările de Tineret "Voievod" și "Scutul Moldovenesc", reprezentanți ai Guvernului Tinerilor din Găgăuzia și ai Mişcării de Tineret „Ileri“.

 

 

 

Sursa: noi.md

Resurse Recomandate

 • Voteaza Cel mai bun sportiv
 • Campania Noi - moldovenii
 • Bogdania.MD

 • Voievod inscriere
 • orarul antrenamentelor
 • Parteneri

 • Controlul medical
 • Guvernul Tinerilor din Republica Moldova
 • orarul antrenamentelor
 • WTKA
 • Acte de caritate