Arhiv 2017

Voievozii din Criuleni au adus aur din Muntenia (FOTO)

 

 

Sportivii din raionul Criuleni, care pe 2 decembrie au participat la Cupa Coloseum Tournament din Ploiești, România, au revenit cu medalii acasă.

 

În cadrul competiției și-au pus puterile la încercare circa 300 de sportivi atît din România, cît și din Republica Moldova, iar la unele categorii de greutate au participat cîte 12 competitori.

 

La Cupa Coloseum Tournament au participat: cluburile de elită Scorpion Iași și Clubul fraților Stoica din România, pe cînd Republică Moldova a fost reprezentată de selecționata Federației de Luptă Națională „Voievod”, ghidată de președintele acesteia, Nicolae Pascaru.

 

Voievozii au fost antrenați de Adrian Burunsus, Victor Pîrău, Oleg Sclifos și Serghei Stoler. Cei opt sportivi din Republica Moldova au adus acasă 2 medalii de aur, 1 de argint și 5 de bronz.

 

Sportivii care s-au remarcat:

 

Vlad Cotovici (Hruşova)          -25 kg – medalie de aur
Dumitru Balan (Mălăieştii Noi)     -55 kg – medalie de argint
Andrei Halupa (Dubăsarii Vechi)   -45 kg – medalie de bronz
Cătălin Pisarenco (Dubăsarii Vechi) -40 kg – medalie de bronz   
Sorin Morozinschii (Todireşti)      -30 kg – medalie de bronz  
Marin-Ilie Ţicău (Todireşti)        -30 kg – medalie de aur   
Marius Covali (Chișinău)          -50 kg – medalie de bronz  

Antonina Novicova (Chișinău)     -55 kg – medalie de bronz  

 

După revenirea acasă, voievozii au fost întîlniți de președintele Raionului Criuleni, Veaceslav Burlacu, care i-a felicitat pe sportivi pentru rezultatele remarcabile obținute. Totodată, el le-a oferit în dar drapelul Raionului Criuleni.

 

Datorită victoriilor obținute de sportivi, în viitorul apropiat, în localitatea Dubăsarii Vechi va fi restaurată o sală sportivă pentru lupte.

 

Directorul școlii sportive, Iulian Ceban, a menționat că cei mai buni sportivi vor fi decorați în cadrul Galei Școlii Sportive din Criuleni.

 

În același timp, grație implicării active a șefului Direcției educație a Consiliului Raional Criuleni, Vladimir Soltanici, și specialistului programelor de tineret Ion Vlas, în Criuleni s-a reușit organizarea a zeci de seminare, cantonamente, tabere de vară, festivaluri sportive și șase ediții ale Cupei Președintelui Raionul Criuleni, în cadrul cărora au participat peste 300 de sportivi din peste 30 de raioane ale țării, inclusiv din stînga Nistrului.

 

În cadrul Cupei Președintelui raionului Criuleni, sînt împărțite trofee ale prieteniei între raioanele țării și sînt premiați cei mai buni sportivi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Resurse Recomandate

 • Voteaza Cel mai bun sportiv
 • Campania Noi - moldovenii
 • Bogdania.MD

 • Voievod inscriere
 • orarul antrenamentelor
 • Parteneri

 • Controlul medical
 • Guvernul Tinerilor din Republica Moldova
 • orarul antrenamentelor
 • WTKA
 • Acte de caritate