Arhiv 2020

Voluntarii "Voievod" au contribuit în lupta cu pandemia de coronavirus

 

 

Voluntarii "Voievod" în parteneriat cu Primăria mun. Chişinău şi consilieri ai CMC au decis să implice în lupta cu epidemia de coronavirus.

 

S-au echipat cu măşti, ochelari de protecţie şi mănuşi şi au mers să dezinfecteze scaunele şi terenurile de joacă din Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt”, dar şi din Parcul Catedralei. Este vorba de un grup de voluntari ai Mişcării Naționale “Voievod”, YMCA – Ys Men Moldova, Fundației „Ecodava”, Mișcării “Urmaşii lui Ştefan” şi cei ai Federației “Voievod”, care au dorit astfel să intre în lupta cu pandemia de coronavirus cu forţele proprii.

 

Voluntarii care au participat la acţiunea de dezinfectare susţin că acest lucru este unul necesar pentru că nu toţi oamenii respectă regimul de carantină.

 



"În acest fel îndemnăm toate organizațiile neguvernamentale care au posibilitatea şi dorința de a ajuta instituțiile de stat în combaterea pandemiei. Considerăm, că este datoria noastră patriotică de a ne implica în acțiuni de dezinfectare a spațiilor publice, unde locuim. Dorim să demonstrăm tuturor că responsabilitatea civică înseamnă și acțiuni concrete. Avem persoane bine pregătite și capabile de a înfrunta panica în societate. China a câştigat războiul cu acest virus prin disciplina sa şi prin responsabilitatea oamenilor, noi trebuie să localizăm acest virus şi trebuie să stopăm răspândirea lui, este important ca oricare om să se implice şi să fie responsabil la toate instrucţiunile şi cerinţele care sunt date de medici. Mergem prin parc pentru că din păcate nu toţi stau acasă”, a declarat Nicolae Pascaru, preşedintele Federației „Voievod”.

 

Voluntarii au fost ghidaţi de un medic din cadrul Spitalului Clinic Republican, cum să dezinfecteze corect suprafeţele.

 

„Noi dezinfectăm cu hipoclorid de natriu care este un dezinfectant foarte cunoscut şi are inclusiv şi un efect virusicid, noi îndemnăm toată lumea să respecte autoizolarea, să iasă afară numai în condiţii vitale MUSCA 1:03 Şi împreună noi vom putea învinge această pandemie, să nu uităm un lucru că epidemiile au fost de când e omenirea o să treacă o perioadă şi o să se imunizeze atât natural cât şi artificial şi o să trecem peste asta”, a menţionat Andrei Rudco, medic la Spitalul Clinic Republican

 

"Am venit aici pentru a aduce aportul nostru civic acestui oraș, pentru a ajuta orașul să fie dezinfectat. Dacă fiecare va depune efort, vom reuși să oprima această pandemie", a menționat președintele Ecodava, Igor Sîrbu.

 

Voluntarii au chemat oamenii la disciplină și la respectarea regimului de carantină, instituit de autorități.
Amintim că autorităţile capitalei dezinfectează la fiecare rotaţie toate troleibuzele şi autobuzele. În plus, toate unităţile de transport public au fost dotate cu soluţii pe bază de alcool, care pot fi utilizate de pasageri, pentru a-şi dezinfecta mâinele.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Resurse Recomandate

  • Voteaza Cel mai bun sportiv
  • Campania Noi - moldovenii
  • Bogdania.MD

  • Voievod inscriere
  • orarul antrenamentelor
  • Parteneri

  • Controlul medical
  • Guvernul Tinerilor din Republica Moldova
  • orarul antrenamentelor
  • WTKA
  • Acte de caritate