Arhiv 2020

Voluntarii “Voievod” continuă acțiunile sociale de ajutorare a bătrînilor

 

 

Voluntarii “Voievod”, YMCA Moldova și Ys Men Moldova, continuă șirul de acțiuni sociale în perioada stării de urgență și aprovizionează cu alimente și alte necesități persoanele în vîrstă.

 

Astfel, voluntarii au întreprins mai multe acțiuni de caritate în diferite localități. Au fost pregătite peste 100 de colete de primă necesitate, care au fost împărțite celor mai nevoiași oameni care așteaptă ajutorul nostru, oameni fără adăpost, oameni bolnavi, bătrîni și alte categorii vulnerabile ale populație care s-au pomenit într-o criză fără precedent.

 

Membrii organizațiilor noastre, în parteneriat cu Primăria mun.Chişinău, alături de instituțiile de stat şi mai mulți partineri, sînt implicați în diferite acțiuni comune care au drept scop dezinfectarea spațiilor publice, informarea și prevenirea răspîndirii COVID-19. Ne implicăm activ în ajutorarea bătrînilor și a persoanele imobilizate la pat care mai mult ca oricînd au nevoie de suportul nostru.

 

Situația creată de pandemia COVID-19, ne obligă să acționăm operativ, tranșant, fără nici-o ezitare. Fiecare dintre noi are datoria morală de a-și ajuta aproapele indiferent de circumstanțe, așa cum ne învață Dumnezeu să ne iubim aproapele ca pe noi înșine.

 

Voluntarii au fost entuziasmați să contribuie la efortul comun de înlăturare a efectelor acestei pandemii globale, dar în mod special a efectelor acesteia asupra păturilor social-vulnerabile din țara noastră. Și mai mult, a fost apreciat faptul că tinerii au fost primiți cu căldură de cei ce aveau nevoie atît de mult de atenția și suportul lor în aceste clipe grele.

 

Îndemnăm oamenii, organizațiile teritoriale, echipele ONG, bisericile, agenții economici să se implice în limita posibilităților în ajutorarea oamenilor nevoiași. Dacă fiecare din noi vom depune efort pentru a face lumea mai bună, vom putea depăși cu ușurință barierele care ne stau în cale”.

 

În fine, noi ținem să menționăm că activitățile noastre sociale au fost și vor fi o prioritate pentru membrii noștri.

 

Considerăm că societatea civilă trebuie să fie un exemplu pentru politicieni, agenții economici și, indiferent de situația grea din țară, să fim alături de conaționali.

 

Sîntem siguri, că doar unindu-ne forțele și avînd la bază valorile creștine, vom putea avea un viitor împreună și pace printre oameni.


Vă dorim multă sănătate și bunăstare vouă și familiilor voastre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Resurse Recomandate

imagine despre federatie

Report Campionatul European

imagine despre federatie

Noi victorii pentru ,,VOIEVOD”

 • Voteaza Cel mai bun sportiv
 • Campania Noi - moldovenii
 • Bogdania.MD

 • Voievod inscriere
 • orarul antrenamentelor
 • Parteneri

 • Controlul medical
 • Guvernul Tinerilor din Republica Moldova
 • orarul antrenamentelor
 • WTKA
 • Acte de caritate