Arhiv 2020

Voluntarii „Voievod” și „Ecodava” au participat în Campania națională de înverzire a plaiului natal

 

 

În Republica Moldova a fost lansată Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiune ecocivică ce are drept scop sporirea suprafețelor împădurite din țara noastră.

 

Președintele Republicii Moldova Igor Dodon și-a declarat atașamentul și susținerea pentru această campanie importantă și a participat la acțiunele de plantare a arborilor în raionul Ungheni și municipiul Chișinău, îndemnînd, prin exemplu personal, cetățenii țării să se implice activ.

 

Astfel, mai mulți voluntari ai Mişcării Naționale „Voievod”, Fundației „Ecodava”, YMCA – Ys Men Moldova şi cei ai Federației „Voievod”, alături de președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, Primarul General al municipiului Chișinău, Ion Ceban, funcționari din cadrul Primăriei Chișinău, dar și cu ajutorul mai multor locuitori ai capitalei, care s-au alăturat inițiativei,au plantat circa 2000 de arbori în capitală, în Pădurea - Parc din Calea Orheiului.

 

Primăria municipiului Chișinău în comun Agenția ”Moldsilva”, au planificat să planteze 100 mii puieți de talie înaltă în orașul Chișinău și suburbii, avînd drept scop regenerarea și majorarea zonelor și spațiilor verzi.

 

Dumitru Cojocaru directorul Agenției „Moldsilva” a declarat că prin demararea acestor acțiuni se mizează pe sporirea împăduririi teritoriului țării de la 11 % la 15%, iar în următorii 5 ani se vor planta circa 50 de milioane de arbori noi.

 

Concomitent, Agenția ”Moldsilva” prin intermediul entităților silvice subordonate va crea condițiile necesare pentru toate instituțiile statului, precum și persoane fizice care doresc să se implice și să participe în cadrul campaniei de plantare, ce demarează cu ocazia Zilei Naționale de Înverzire a Plaiului ”Un arbore pentru dăinuirea noastră”.

 

În cadrul acestei campanii vor participa toate raioanele Republicii Moldova și cele 900 de primării, inclusiv municipiul Chișinău, iată de ce se lansează apelul pentru toate forțele politice, liderii publici și societatea civilă, pentru implicare și participare activă. Prin aceste acțiuni de plantare a arborilor, acum, puteți demonstra că țineți la ecologia și viitorul Republicii Moldova.

 

În perioada următoare se vor petrece diverse măsuri pentru sporirea suprafețelor de păduri pe întreg teritoriul Republicii Moldova, iar implicarea noastră, a tuturor, va contribui direct la prosperitatea țării.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Resurse Recomandate

 • Voteaza Cel mai bun sportiv
 • Campania Noi - moldovenii
 • Bogdania.MD

 • Voievod inscriere
 • orarul antrenamentelor
 • Parteneri

 • Controlul medical
 • Guvernul Tinerilor din Republica Moldova
 • orarul antrenamentelor
 • WTKA
 • Acte de caritate