Muzica folclorica, dansuri traditionale, lupte demonstrative si nu in ultimul rind mincaruri moldovenesti, toatea acestea prezente la cea de-a 7-a editie a festivalului Ziua Daciei.
Gazda acestei editii a fost satul Rogojeni, r-ul Soldanesti. Ideea festivalului a fost promovarea culturii dacice prezenta si astazi in muzica, literatura, legende si discipline de lupta.
La acest eveniment au participat si reprezentantii Federatiei de Lupta Nationala Voievod cu un program divers care a inclus lupte istorice demonstrative, precum si competitii specifice acelei epoci , aruncarea buzduganului si a sulitei.
Orgnizatorii acestui eveniment si-au propus ca in fiecare an sa desfasoare acest festival cu scopul de a promova cultul si spiritul dacilor, de a oferi mai multe informatii tinerilor despre provenienta neamului nostru prin actiuni demonstrative. Ziua de 23 septembrie nu este deloc intimplatoare, zi care coincide cu data incoronarii Regilor Daci.
Festivalul a trezit un interes deosebit nu doar in rindul localinicilor din satul Rogojeni dar si persoane din alte localitati, care au venit pentru a urmari aceasta sarbatoare in stil dacic.
Evenimentul a fost sustinut de autoritatile locale din Rogojeni si viceministrul Tineretului si Sportului Octavian Bodisteanu, care a intocmit programul festivalului.
Pentur prima oara Festivalul Ziua Daciei a fost organizat de Asociatia Tezaurul Daciei din Iasi. Primele doua editii s-au desfasurat in r-ul Criuleni si Causeni, iar incepind cu cea de-a 3-a editiei festivalul este organizat traditional in satul Rogojeni r-ul Soldanesti.