Arhiv 2018

A doua ediție a școlii „Tînărul ecologist"

 

Patruzeci de tineri ai Federației “Voievod”, Mişcării Naționale “Voievod”, Alianței YMCA Moldova, Mișcării “Urmaşii lui Ştefan” şi cei ai Fundației „Ecodava”, au participat duminică, 22 iulie, la cea de-a doua ediție a școlii „Tînărul ecologist”. Evenimentul s-a desfășurat în satul Trebujeni din raionul Orhei și a avut drept scop analiza problemelor ecologice cu care se confruntă societatea noastră și oferirea de soluții.

 

 

Potrivit lui Oleg Sclifos, directorul Fundaţiei, participanții la eveniment, de fapt, sînt voluntari care au fost implicați anterior în proiectele ecologice, dar și persoane care fac primul pas sau acumulează primele cunoștințe în domeniul ecologiei.

 

„A fost un training bazat pe mai multe tematici, cea de bază fiind ecologia și păstrarea biodiversității, o tematică foarte interesantă despre voluntariat și despre importanța voluntariatului. Eu cred că tinerii au fost entuziasmați, au căpătat cunoștințe noi. Pentru noi este foarte important ca în următoarele proiecte pe care le vom realiza să avem o echipă de voluntari mult mai pregătită, mult mai consolidată și sper că acest proiect va avea o continuitate. Cu siguranță, vom organiza și cea de-a treia și a patra ediție”, a afirmat Oleg Sclifos.

 

La rîndul său, președintele Mișcării de Tineret „Urmașii lui Ștefan”, Dumitru Roibu, susține că proiectul inițiat de „EcoDava” a fost unul bine organizat. „Este un proiect interesant, în care sînt abordate destul de profund mai multe subiecte din domeniul ecologic. Este meritul celor de la Fundația «EcoDava», iar noi, ca voluntari, ca reprezentanți ai organizației «Urmașii lui Ștefan», sîntem mulțumiți că am primit invitația de a participa la acest proiect”, a menționat Roibu.

 

El s-a arătat deschis spre colaborări și cu alte organizații care au viziuni constructive și care doresc să rezolve probleme din societatea moldovenească. Potrivit Cristinei Enache, trainer din cadrul școlii, membrii Fundației „EcoDava” au încercat să le împărtășească participanților o parte din experiența lor.

 

„Le-am vorbit despre importanța unui mediu curat și cum să protejăm mediul înconjurător. Noi și echipa noastră practicăm voluntariatul pe larg, participăm la diferite traininguri internaționale. Chiar recent am revenit din Franța și urmează să participăm și la alte traininguri internaționale, să ne dezvoltăm personal și experiența acumulată să o împărtășim cu alții”, a relatat Cristina Enache.

 

Maria Piciriga este voluntară de mai bine de trei ani, timp în care a participat la mai multe expediții ecologice. „Am aflat foarte multe despre voluntariat și mă bucur că, atît la Peresecina, cît și în alte localități sînt voluntari activi. Am aflat că de la noi începe schimbarea, noi putem să schimbăm oamenii, comportamentul, atitudinea lor, în așa fel încît ei să aibă o atitudine mai pozitivă față de societatea în care trăiesc”, a specificat Maria Piciriga.

 


Reamintim că prima ediție a proiectului „Școala Tînărului Ecologist” a avut loc în perioada 20-22 februarie 2015 la Vadul lui Vodă.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Resurse Recomandate

  • Voteaza Cel mai bun sportiv
  • Campania Noi - moldovenii
  • Bogdania.MD

  • Voievod inscriere
  • orarul antrenamentelor
  • Parteneri

  • Controlul medical
  • Guvernul Tinerilor din Republica Moldova
  • orarul antrenamentelor
  • WTKA
  • Acte de caritate