Arhiv 2016

Ministrul Jizdan a jucat fotbal alături de membri ai Federației „Voievod” și copii social-vulnerabili (VIDEO)

 

 

Săptămîna aceasta a început productiv pentru unii angajați ai Ministerului Afacerilor Interne, în frunte cu ministrul Alexandru Jizdan, și un grup de membri ai Federației Naționale de Luptă „Voievod”, informează NOI.md.

 

Reprezentanții acestor instituții, dar și copiii înscriși în cursa activităților sportive din cadrul Inspectoratului General al Poliției și-au dat întîlnire pe un teren de fotbal, încercîndu-și puterile într-un meci amical.

Alexandru Jizdan a îmbrăcat și el forma sportivă și s-a încadrat îndrăzneț în una dintre echipele participante. Polițiști, copii, activiști – toți împreună au format două echipe, iar prin intermediul meciului și-au dorit promovarea unui mod de viață sănătos și integrarea copiilor sociali vulnerabili în societate.

„Astăzi, copiii de la «Voievod» joacă fotbal cu echipa Ministerului Afacerilor Interne. Această activitate are loc cu scopul de a-i familiariza pe copii cu reprezentanții Poliției, pentru a înlătura stereotipurile precum că polițiștii sînt persoane înfricoșătoare. Chiar dacă acești copii sînt din familii social-vulnerabile, ei totuși trebuie să aibă o anume perspectivă în viață”, a declarat președintele Federației „Voievod”, Nicolae Pascaru, intervievat de NOI.md.

Pe terenul de joacă, din partea Federației „Voievod” au jucat peste 20 de tineri, avîndu-l drept coechipier pe Alexandru Jizdan.

„Credem că va fi o experiență foarte interesantă. Mai mult decît atît, nu în fiecare zi ni se oferă șansa de a juca alături de ministrul Afacerilor Interne! La fel, țin să menționez că în ultima perioadă, MAI se implică activ în proiectele realizate de organizațiile nonguvernamentale”, a adăugat Nicolae Pascaru.

La rîndul său, Alexandru Jîzdan a afirmat că propunerea de a organiza un astfel de meci amical a venit chiar din partea lui. „Este un meci de fotbal cu implicarea copiilor. Două echipe în care iau parte și polițiștii. Sper că experiența de astăzi va fi implementată pe viitor. Meciul trebuie să decurgă astfel, încît, fiind pe terenul de fotbal, să înțelegem problemele acestor tineri. Nu este doar fotbal, este și comunicare”, a specificat Alexandru Jîzdan într-un interviu pentru NOI.md.

Ministrul ne-a spus că este un mare amator al sportului și mai ales al celor care se joacă cu mingea, însă de cînd a fost numit în funcția de ministru este pentru prima dată cînd apare pe un teren de sport.

Meciul s-a terminat cu scorul 6:6.

Activitatea face parte din cadrul parteneriatului creat între Ministerul Afacerilor Interne, Inspectoratul General al Poliției și Federația Națională de Luptă „Voievod” din Republica Moldova.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: www.noi.md

Resurse Recomandate

  • Voteaza Cel mai bun sportiv
  • Campania Noi - moldovenii
  • Bogdania.MD

  • Voievod inscriere
  • orarul antrenamentelor
  • Parteneri

  • Controlul medical
  • Guvernul Tinerilor din Republica Moldova
  • orarul antrenamentelor
  • WTKA
  • Acte de caritate