În perioada 22-28 iunie 2017 membrii și sportivii Federației de Luptă Națională „VOIEVOD” au organizat Tabăra de Vară „VOIEVOD 2017”, în preajma Complexului Muzeal „Orheiul Vechi”.
Evenimentul din acest an a adunat un număr record de 150 de tineri din mai multe raioane ale republicii, precum și copii din familii socialmente vulnerabile.
Sportivii au locuit în corturi, mîncarea fiind preparată la foc deschis.
Președintele Federației, Nicolae Pascaru, a salutat desfășurarea taberei de vară din acest an, menționînd că un asemenea tip de odihnă reprezintă un mijloc excelent de menținere a sănătății şi dezvoltare fizică a sportivilor. Aerul curat, programele culturale şi sportive, precum şi comunicarea cu semenii lasă o amprentă pozitivă în inimile copiilor, de aceea mulți dintre ei participă nu o singură dată la astfel de inițiative.
La rîndul său, vicepreședintele Federației „Voievod” și președintele Fundației „EcoDava”, Oleg Sclifos, le-a reamintit tinerilor sportivi regulile de securitate şi de comportament, informîndu-i despre riscurile la care sînt expuși în timpul vacanței de vară. El le-a dat şi unele recomandări de evitare a acestor situații.
În cadrul taberei au fost organizate diferite seminare pe mai multe teme, activităţi sociale, acţiuni ecologice, concursuri, jocuri, competiţii sportive, conduse de invitaţi speciali.
Primul invitat special a fost medicul Vadim Țurcan de la Spitalul de Urgență, care a ținut o lecție specială de acordare a primului ajutor în caz de diferite situații excepționale și i-a informat pe tineri despre pericolele consumului excesiv de alcool, droguri și tutun – cei mai mari dușmani ai omenirii.
Următorii invitați speciali au fost militarii de la Batalionul Independent cu Destinație Specială „Scorpion”, căpitanul Igor Matrosu și locotenentul major Pavel Cabac, care au condus un seminar pentru tineri cu tema „Importanţa serviciului militar în rîndul tinerilor, promovarea spiritului patriotic și dragostei fată de ţară”.
Membrii Fundației „EcoDava” au desfășurat un seminar cu tema „Importanța ocrotirii mediului înconjurător” și au organizat cu voluntarii o acţiune ecologică.
Tinerii voievozi au avut parte și de distracții, rug, numere artistice, cintece, poezii, care au fost îndreptate nemijlocit spre resocializarea şi dezvoltarea armonioasă a tinerilor prin intermendiul metodelor educativ sociale.
Tabăra s-a încheiat cu vizita locurilor istorice și pitotești ale "Compexului Turistic Orheiul Vechi", și a mănăstirii din localitate. Toţi participanții au rămas satisfăcuți, acumulînd noi experiențe şi făcîndu-și noi prieteni.
Acest proiect corespunde obiectivelor pe care le urmărim şi anume dezvoltarea culturii civice în rîndul tuturor cetățenilor, precum şi implicarea lor în diverse proiecte de voluntariat, respectarea mediului înconjurător prin îmbunătățirea stării ecologice a țării noastre, aceasta fiind unica cale de dezvoltare eficientă, sănătoasă și de perspectivă a Republicii Moldova.